BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Rabu, September 16, 2009

GenGStER kG KUBU

hm semlm kan dah intro sket psal mamat gengsTer ni kan ... aBu [bkn nama sebenar] org johor, mat rock, kata nya pernah jamming ngan group rockers terkenal malaysia [tk leh la nk sebut kan, kang d samannya aku kang payah] orang pontian, JOHOR.
keje bwk lori masuk singapore, ngan rambut panjangnya, yelah mat rock kan. satu hari tgh bwk lori ngan selamba nya tetiba kne tibai ngan kete dri belakang, kete singaporean ... abu pun keluar dok ckp asal tibai lori gua? tk alih2 mamat yg lam kete tuh dok maki hamun pulak si abu nih ... dengan tade rase timbang rasenya abu patah ke lori diambik besi sebatang ... dashhhh dummm ditibai nya mamat tu separuh mati ... sat2 gak polis smpi ... dipendekkan cite smpi skrg abu tk leh nk ke s'pore gik... denda sbb bantai org ... rupenya ni kali kedua dia wat benda sama ... msa 1st time kne 2thn je tpi sbb tk serik agaknya dia buat hal lagik ... hammmbikkk ko smpi bebila tk leh masuk spore.
lepas kes tuh, dia pon lepas pontian jew, tkde la pulak di g tau dia wat ape ... satu ketika si abu nih pon dok bekenan ngan sorang awek nih ... kussss semangat tpi sangattt comel lote orgnya ... aku tabik sping la kat awek nih sbb dia sanggup terima abu walaupun abu dah cite segala keburukkan dia pda awek nih, awek yakin dia bulih bawa abu ke pangkal jalan ... at the end ... kawen la derang nih ... abu nih kaki minum, ganja, bertatoo n gengster ... msa layang ganja wife dia siap leh tolong rebuskan daun ganja tuh ... [tp bukan sbb ni aku tabik spring kat dia tau] smpi jd 1 hal, kes apa aku tk tau la, di belasahnya sorg cino smpi putus tinge, putus tangan, bute mata sebelah kot lgi ntah aku tk hengat tpi mmg separuh nyawa arr dikerja kan abu ... so abu pon kne le tangkap masuk lokap beberapa thn ... d sebabkan magsa tk mati so abu pon terlepas dr tali gantung ... maybe Allah sayang kan si abu n nk bg chan dia taubat kot. tpi ... [part ni mmg aku tabik kat wife dia] selama lam lokap tu wife dia tetiap mggu dtg jengok abu ... tk pagi dia dtg petang ... so abu kata klu ko tk thn tanggung aku le lepaskan ko tpi ko kne cr ganti aku lebih baik dr aku ... tp wife dia tanak dan masih lagik setia ngan abu ... baguskan kakak nih ...
smpi msa abu keluar dri lokap n wife dia ajak ke kl utk bina hidup bru ... abu mcm tk yakin sbb yelah mna nk carik duit kan ... so dia jual la moto, kete, umah sume n berhijrah ke kl ... derang ni tade anak lgi tau sbb wife dia sakit kencing manis n buah pinggang. 3 kali da peknen tp terpaksa d gugurkan ... demi keselamatan ... so 1 hri wife dia terdetik utk amek anak angkat ... msa dia bgtau abu, abu rasa mcm ada sesuatu menusuk lam hati dia ... boleh ke aku jd ayah? aku dah la mcm ni ... msa tu minum, ganja masih sebati lamm dri dia ... lelama setelah dipujuk rayu sang isteri akhirnya abu setuju ... trus g cri kat umah kebajikan ... jmpe la sorg budak pompuan ... tpi org kebajikan kata klu nk ambik anak angkat awk perlu berubah ...
so transformasi yg abu lakukan memula ialah potong rambut ... kasi botak kepala ... stop ganja ... dan cari kerja ... setelah 2 bln lebih menunggu akhirnya berjaya dapat kan hak penjagaan anak angkat ... bermula dri situ kehidupan abu berubah ... ganja mmg da tk usik ... arak? dh tk sentuh ... kje sbg guard dan sudah kenal apa itu sejadah ... aduh meremang bulu roma dgr cite abu ... mmg Allah bagi abu berupan hanya kerana seorang bayi ... ada gak aku tya tade ke kengkwn dok hasut ambik ganja ... abu kata kengkwn ada gak dtg umah tpi aku mmg da buang so ko nk amek ganja ke hape ke lantak ko la ... betapa hatinya mahu berubah kan ...
sekarang anak angkatnya dah pon berumur 1++ thn ... bru nk jalan jatuh ... [msa dia amek bru lahir] abu pn da makingemok sbb dah benti ganja n minum cuma tatoo jew yg belom .. katanya tgh kumpul duit utk buang tatoo ...
lepas je dgr cite abu aku mcm terpikir ... betapa klu niat kita nk berubah ... kita pasti berjaya ... sesuatu kejayaan seseorg tu pasti ada seseorang dibelakang nya ... keyakinan isteri abu tu berjaya merubah abu dari seorg gengster kepada bapa yg penyayang ...
***tamaT***
korang raselah mcm caye ke tak cite nih?? ala2 cerekarama pon ye gak kan tpi seyes mmg aku interview sndri ngan abu ... muke mmg gempak arr ... parut sana sini ... iskkk aku asik dok kta fuhhh ganas gile nih ... betol ke?? siap wat mcm tk caye kan ... tpi ni lah realiti kehidupan manusia bernama abu[bukan nama sebenar]

3 comments:

mariaariffbaby berkata...

ish..anum..
takut nya..

ko tak takut ker?
:P

mariaariffbaby berkata...

eid mubarak

from us, maria+ariff+baby ecah

sygDsyg berkata...

maunya tk takut ... mcm tk caye tpi yg benar ni ... alhamdulillah mamat gengstar tu da insaf ...