BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Selasa, Disember 13, 2011

c.a.m.p.a.k aka c.h.i.k.e.n . p.o.x + e.n.t.i.t.i pulak dah!!!

Salam dan Hai

Tak sampai seminggu dah ada n3 bru . yerp! sila jgn terkujat . ini adalah disebabkan empunya blog sgt2 nk berkongsi segala benda yang menyesakkan akal fikiran . ok sambung cerita yang lepas ea .

jumaat 9/12/2011
alhamdulillah AH sihat seperti sediakala . SYUKUR yang teramat bila ibu melihat anaknya kembali aktif+sihat+ceria dan sewaktu dengannya . 10pm hari yang sama dugaan baru mula melanda . masa tuh HA ngah tgok katon lam bilik+ ibu dia ngan AH dah tdo . tetiba jew AH start merengek . so ngan mata kelat aku bangun la sbb for sure nangis sbb nak susu kan . bila suakan susu dia tanak tpi still menangis . isk pelik pulak arissa nih . panas kot . almaklum anak dara aku tuh tk leh nk tdo lam keadaan belengas[berpeluh] for sure akan terjaga la kannn . tpi bila rse badan tk melekit pon . tangis makin kuat sampai la HA tegur "ibu! adik nangis macam bunyik kucing kan" bru la mata ibunya cerah n baru perasan tangisan AH yang pelik semacam . melompat turun katil trus bukak lampu bilik . uols tau bukak je lampu tangisan AH makin menjadi2 menjerit2 . dah bunyik mcm kucing ngah gaduh . PANIK!! berdebar2 . iskkk asal lak AH nih . aku pon terus la baca ayat kursi . baru start bismillah jew meremang bulu tengkok haihhh . makin risau . dan2 AH meronta bagai + melilau2 mata pandang ke siling . dan yang pasti aku hanya 3 beranak je kat umah sbb hubby ada game mlm tuh . aduhhh terus capai telefon kol mak . mak aku pon dgr AH menjerit2 . seyes punya panik . aku tau AH nampak benda yang tak sepatutnya . aku rse nak nangis je msa tuh tpi klu aku nangis ape yg aku dapat rite . so kuat kan semangat ngan ayat2 suci . 3 Qul + Qursi + al-fatihah . tu je yg aku mampu . baca kat air then kaup kat muka AH . tau apa jadi? AH tenung aku balik . aduh last sekali aku mintak tlg pegawai aku utk mintak abg iparnya yg pandai utk tgok2 kan AH . alhamdulillah dlm kol 11pm tiba2 AH diam bila disua susu . guess what ? mmg AH nampak benda yg tk sepatutnya . huh meremang . so andai kengkawan ada ayat2 pendinding utk baby dari melihat segala yg tak sepatutnya tuh boleh sharing tak? aku sangat risau andai perkara sama berulang . aku dapat maklumat bahawa entiti itu adalah peliharaan penduduk taman tuh [wa allah hu a'lam]

sabtu 11/12/2011
bangun pagi AH seperti biasa, alhamdulillah . kami bersiap untuk g kenduri di morib . kawan lama semasa duk kat s'pore dulu [childhood friend kata org :)] otw ke sana , msa dok belek2 rambut AH perasan ada sesuatu yg tak kene ngan kepala dia . mcm byk ruam merah2 . pelik . semalam tade la panas berpeluh masa tido . tetiba rase nak belek badan pulak . tu dia aikk badan pon ada 2 . leher 1 . tangan 2 . pulak dahhhhhhhhhhhhhhhhhhhh c.h.i.k.e.n p.o.x melanda . haihhhhh . apa nak kata . rezeki aku hujung tahun lepak kat umah . tpi atas belas hubby . dia rela utk amek cuti sbb last week aku dah cuti kannnn . makanya minggu c.h.i.k.e.n. p.o.x ni daddy's time la . jawabnya . 5pm hari yang sama kami ke sunway . pegi event astro . so tk lama kat sana lam kol 8++ dah gerak balik kl . bila tya MIL betul ke merah2 tuh c.h.i.k.e.n. p.o.x jawapannya ialah KOMPOM c.h.i.k.e.n p.o.x aka c.a.m.p.a.k

ok . so setakat ini dulu perkembangan AH anak dara ku ituh . nanti dah sihat pasti akan aku laporkan diri . so untuk korang diluar sana . jaga diri jaga keluarga .

salam sayang,

2 comments:

mariaariffbaby.com berkata...

cepat nya anak dara kau kena campak.. tapi ok la..nanti tak kena lagi... bila dah start school

sygDsyg berkata...

tulah, parut pon hopefully leh ilang . fyi, tang anak dara pulak kat muka nk kuar byk huh!!