BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Selasa, Disember 29, 2009

... hobi baRu aKu ...

hrmmm tk tau nk kata hobi bru atau hobi lma sbb nya ... dlu lgik da suke buat menda nih tk alih2 skrg nih melonjak2 semula minat tuh ... hobinya capture gambo ngan dslr ... aku tau org len da kelangit dan kelaut tpi aku bru smpi pucuk kelapa tkpun persisir pantai ... uhukkk ...

dulu ...
aku ada la blajo fotografi gak ... 1 sem jew utk subjek fotografi ... so ni kisah dlu la kan ... bersakan dok pujuk arwah ayah suh bli slr tuh ... tpi sbb dek kne blajo n time tuh thn 90an ... aku kne bli manual ... belajo bagai nk rak babe ... tpi mmg la hasil gmbo cantik tpi manual kan ... Nikon FM10 ... lelama aku rsa sgt la susahnya nk adjust flash bagai sume ... aku pon kuburkan kamera mahal gila ( time tuh ) dan gune digital ... senang banget ... dan msa berlalu aku pon lupe aku ada kamera tuh ... masa berganti masa, tahun silih berganti ...

kini ...
makin ramai yg meminati fotografi ... hasilnya superb ...tpi gune dslr ... mudah tpi aku cume hayati hasilnya ... sampai la tikanya ... akak aku beli kamera gedabak tuh ... huhuhu nikon D5000 ... mampos haku ... bila dpt pgg jew kamera tuh berjam aku dok sengsorg lam bilik ( kan adik aku tunang kan ) capture gmbo ... kekonon kembalikan skill yg pernah aku ada dlu :P fuhh mmg gian arr ... mak aku pon penin + pelik aku diam jew lam bilik tuh ... adif?? ntah kemana pon aku tk tau ... sib bek mrHubby okeh tlg tgokkan adif (tgok dri jauh jew)

sekarang lak ...
aku gian nk capture gambo lgik ... n sedang memujuk mrHubby untuk grab 1. and masalahnya aku dah lost psl dslr nih ... so ni lew tugas korang kengkawan aku nih utk tunjuk ajor aku yek ... tlg g tau aku ape yg ok n tidak ...nk bli dah nih ... btw aku ada jmpe 1 nih tpi ntah lew ok ke tak ... tk moh lew canggih sgt utk beginner mcm aku yg ala2 pn jdi la ... murah2 jew ...

ni aku jmpe lam mudah.com ... ok tk?? komen sket korang ...
MODEL: Fujufilm S2100HD
PACKAGE INCLUDED :-
1 X Fujifilm S2100HD Digital Camera
1 X USB Cable
1 X Manual CD
1 X Software CD
4 X AA Alkaline Battery (not rechargeable)
1 X 2GB Memory Card3 Month Warranty
FEATURES :-~
10-megapixel CCD sensor produces crisp, clear, vivid pictures.
~ 15x optical zoom; wide-angle lens (27.6mm to dynamic 414mm zoom)
~ 2.7-inch LCD screen
~ Dual Image Stabilization
~ HDTV-compatible photos & video
~ Maximum sensitivity of ISO 6400
~ Face Detection & Automatic Red-Eye Removal
~ Macro mode lets you focus as close as 1cm
~ Intelligent Flash~ Continuous shooting at high-speed 13.5fps, up to 33 Frames
~ Uses SD/SDHC memory cards

MODEL: Fujufilm S1500HD
FEATURES :-
• 10 Megapixels
• 12x zoom lens
• Dual Image Stabilisation
• 2.7" LCD
• Tracking Auto Focus
• Instant zoom
• Panorama Shooting Mode
• Full Photographic Control
• SR Auto
• ISO to 6400 (at 3MP) sensitivity
• 16 scene modes
• Face Detection Technology with automatic red-eye removal
PACKAGE INCLUDED :-
1 X Fujifilm S1500HD Digital Camera
4 X AA Alkaline Batteries
1 X USB Cable
1 X 2GB Memory Card
1 X Software CD
1 X Manual CD

so... harapnya korang dpt membantu ... nti dah pandai bru lew aku carik yg canggih lgik ...

3 comments:

AmoY berkata...

baguh aarr tu kdg2 hobi yg dulu2 tu dtg blk memang mencanak2 rase gian...anthing ako pikir baik ko p kedai kamera..coz mr b ako pong sama dok kedai tu berjam2 tanya pasal kamera gedebak besar..ade yg terbaru nie modal dia kuar...nanti aarr ako tanya b ako x paham aarr

sygDsyg berkata...

ala moi ... aku kan beginner jew... klu model bru sure riban punyer ... so aku just nk study dlu ... mantopkan skill then berbaloi arr bli yg the latest ... klu bli skrg ... funtion byk tpi dok terkial2 nk setting pn tk gune gak ... btol tk??

mariaariffbaby berkata...

hahahahaha

anum..sama!
we share the same hobbies!

berapa cost Fuji ni?
xpe..mula2...beli yang biasa2 dulu..

nanti dah ok skill, kita change pada NIKON xpun CANON

aku pakai Nikon D60..sebab dia kecik..tak lah gabak sangat..

yeah..ada geng!!

btw,
HAPPY NEW YEAR 2010!
hoping 2010 is healthy and prosperous.