BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Khamis, Januari 27, 2011

paNas haTi biLa . . .

Salam dan Hai .

aku sangat2 panas hati bila beberapa perkara yang menjengkelkan berlaku . Dan perkara2 tu berlaku dalam masa 1 hari [dari petang semalam] . Antaranya ...

1. bila orang yang berpengaruh memandang lekeh pada org yg ala2 mcm aku nih
.

situasi : terserempak

mood aku : ok2 aje [sbb
baru lepas promote kek kat cafe]

kes : jmpe manusia ni kira org berpengaruh la . aku just tya
mcm mna . berapa . nk wat mcm mna [tk leh nk cerita detail] sekali jawapan
dari
manusia tu sangat2 la mengjengkelkan aku . tau la nko tu ramai yg kenal
. ape
pon org carik nko . nko rase nko da berjaya . so jgn la pandang rendah
kat org2
yg mintak tlg ngan nko . kne igt rezeki tuhan kasi tu anytime boleh
kne tarik
tau .
2. bila ngah syok jln n q kat lampu isyarat ada kete pancung dpn tanpa ada rase bersalah
situasi : q kat lampu isyarat pepagi buta utk ke opis
mood : kesian kat HA n AH sbb kne bgn pepagi
kes : ngah borak2 ngan en AZ tetiba poooonnnnnnnnnnn . kenapa lak en AZ hon begini rupa? patutla ada 1 kete ni memancung dpn kete aku . heloooo nko tk reti n q kew? bazir la kerajaan wat iklan ikut barisan anda tu . seb bek en AZ tu anak menakan shumacer . klu tk harus pepagi buta tu dah kne cium bonto kete tu ngan kete haku . bodo punya olang . klu da berani sangat meh race kat track . aku tk paham la . klu terbongkang nko sorg tak ni membabit kat org len . masalahnya aku ada anak 2 n sorg somi lam kete tuh . lain la nko tu sorang . agak2 rse nk mati cepat terjun gaung sengsorg suda lah jgn dok babit kan org . gila itu org .
3. bila manusia lain menDENGKI ngan kelebihan manusia
lain
situasi : burp !! opsss hee bru pas lunch :P
mood : kekenyangan
kes : pas mkn tdik dpt kol dari member yg dah lama tk
berjumpa lam 3 thn jugak la . the good news is dia ngan peknen no.3 n the bad
news is dia telah didengki oleh kawannya aka BOSnya . Hampeh btol la dapat bos
mcm nih . menyerang secara peribadi . agak mendidih telinga mendengar apa yg
berlaku tpi sabar ye kawan . setiap apa yg berlaku ada hikmahnya . aku pon
terasa bahangnya . ibarat cubit paha kiri paha kanan terasa juga . biasalah
manusia bila dah bertopengkan syaitan mmg tk leh nk tgok manusia lain lebih .
ada saje idea nk mengena . so the best thing that awk boleh buat ialah jaga
anak2 n somi bebaik . ALLAH tahu apa sebenarnya berlaku . BOS awk tu tk tahu
HUKUM KARMA kot . BOS awk jeles sbb awk lebih lawo dari dia . anak pon nk masuk 3 . somi awk pon nak naik pangkat . umah awak beso dari dia . kete awk
baru dari dia . nmpk kan kenapa dia buat awk gitu? so jgn biarkan BOS awk tu
menghantuai awk k.
4. org buat betol nko kata salah nko buat salah nko kata betol
situasi : hari2
mood : naik jelak
kes : ada saje tk betol kat mata dia . tpi benda yg sama jadi kat dia betol la pulok . haihhhh mmg bakar darah btol la . lebih baik aku tayah layan nko . baik aku layan fb n blog aku . dapat gak aku hapdet seminggu 2-3 kali ... so jgn sentap pulak kalo da tade org nk layan nko .
benda2 kat atas ni la selalu terjadi kan . sabar la aku n korang sume menghadapnya . apapon jumpa lagi yaaaa

2 comments:

mariaariffbaby.com berkata...

sabar anum sabar..
biasa la anum..
manusia kan..

theFantastiQ4 berkata...

intan, ye saya masih bersabar . kalo tk ...