BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Selasa, April 19, 2011

Jelajah Selebriti Chef bersama ANCHOR





Salam dan Hai, Apa khabar blogger semua . Saya doakan anda2 semua dibawah rahmatNYA . aminnn ok last sunday buat pertama kalinya aku involve dalam acara masak memasak ngan chef selebriti . chef datuk ismail [yup dimaklumkan chef ismail da dpt title datuk - TAHNIAH] dan chef florence . bertempat d universiti berjaya . kat berjaya times square . tak sangka sgt2 bila hubby bg kebenaran and willing to jaga anak dara aku tuh . crdt to hubby [ thanks abg sbb bgi chance layan minat ayg lak :) ] n AH sangat la manja smpi AZ drive pon dia dok lentok kat peha ayh dia n duduk kat tengah2 handbreak tuh . sian adik . HA? ye bila dia berjumpa sepupunya . ibu tade pon ok jer .


back to my classes . ramai gak yg join terutamanya chinesse . derang minat cheft florence kot . hehehhe . class start around 2.15pm dan abis at 4pm . diajar 4 resepi . trifle karemel epal . peanut cheesecake . ayam percik dan udang tempura . semua resepi menggunakan brgan jenama anchor . thanks to fontera sbb anjur classes like this . semua resepi sgt2 mengiurkan terutama peanut butter cheesecake . coz am the cheesecake lover . pasni leh wat :D .


masa nk masuk tuh AZ n the group + my SIL n the group hantar smpi ke muka pintu classes . hehhe HA siap marah2 sbb aku tak masuk kedalam . yelah harus la nk salam cium bagai kan . 2 jam tk jmpe harus aku risau :P . korang jgn jelek lak bila tau AZ n the group htr aku smpi muka pintu , so do HA [nmpk sgt dah ikut perangai ayah dia]. "cepat la ibu masuk dalam" hahaha KAU ADE?? crdt to AZ la sbb 1 thing yg sgt2 aku terharu bila mana, apa2 pon dia akan pastikan aku selamat smpi ke destinasi . tade nk drop by kat tepi jln then pepanda ko la nk cari tang mana . hehehe KAU ADE?? . abg thanks a lot .. SAYANG ABG!! . [balik, aku da tau jln so tggu tepi jln jew :P] ok2 melalut da . really enjoy wit this classes . chef ismail dan chef florence sangat2 kelakar . sakit perut + tk kering gusi d buatnya ... melawak hingga ketitisan air mata terakhir . dah mcm tgok maharajalawak pulak . cumenya yg aku terkilan sgt2 sbb tk capture pic those recepi yg dihidangkan untuk kami2 yang hadir . owhhh sgt2 terkilan . sbb makanan tu sgt2 chumil dan aku sgt lapar hingga terlupa nk capture :D . dah selamat licin bru terigt . hehehe apakah? layan je la gmbr2 kecik kemetot yg aku dpt capture dari nun jauh di seat blkg kelas [kes lmbt masuk kelas :D]

3 comments:

mariaariffbaby.com berkata...

besh nya ko p kelas masak2..
jeles aku!!

sygDsyg berkata...

intan dearie, yup sila jeles hehehe
crdt kat hubby i la sbb willing utk jga anak2 :) .

Axie04 berkata...

saya tag awak
http://beingmenu.blogspot.com/2011/04/gugu-gaga-1st-giveaway.html