BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Khamis, Ogos 04, 2011

Ramadhan Kareem !!

Salam dan Hai,




Ramadhan Kareem!!! Alhamdulillah aku diberi kesempatan untuk bertemu ramadhan lagi . Syukur alhamdulillah . dah 3 hari ramadhan berlalu tpi aku baru saja buat n3 pasal ramadhan ... kenapa ye?? hurmmm aku ada alasan aku tersendiri :P




Melalui saat2 berbuka puasa sebagai ibu kepada 2 anak untuk kali pertama sangat haru biru . [tabik la pada ibu2 yg ada ramai anak] . Adik sgt2 melasak hari pertama berbuka, terkejut barangkali . juadah penuh atas meja kannn tapi tapi aaaaaa aku belum sekali pon jejak kaki ke bazar ramadhan . ce imagine ke bazar yg sesak bersama 2 anak yg ... huh!! ngan terik mentari + nk crik paking uhh surrender babe!! baik aku dok umah jew. so mana datangnya juadah penuh semeja?? ahaaaa tahun pertama aku try cara alternatif yg sangat2 enovatif nih . harus tahun2 hadapan di praktikkan . apa yg aku buat?? haaaa korang pernah dgr istilah mangkuk tingkat?? tpi ni tade la mangkuk tingkatnya tpi mangkuk bermangkuk-mangkuk . tu bekas putih yg boleh masuk microwave tuh tahu? yup aku oder ngan sorang katerer nih, offer dtg dri opis enAZ . so far boleh la, banyaknya sedapnya cukup rase . smpi umah aku just masak nasi . sgt praktik untuk aku yg sampai umah tk sempat nk masak :) . bukan la tanak masak utk keluarga sendiri tpi aku tk berkemampuan ... sapa yg tanak kasi air tgn sendiri utk somi dan anak2 kannnn ...

2 comments:

mariaariffbaby.com berkata...

salam ramadhan dear..
aku pun bila buka..mmg haru biru babe..last2 kitaorg makan ikut turn..takleh saing as mmg tak leh handle..

bab buka pun..aku msk paling simple..nak mkn sedap..hujung minggu..

PARAM? huhu..aku belum jejak lagi as pk nak bawak anak2..mmg tak terjangka akal dan fikiran

sygDsyg berkata...

intan deaRie..
kannnnn anak da dua so harus mkn take turn hahahha, n aku la yg kne jga dulu sbb aku mkn lmbt huhuh .

bab buke minngu terakhir bru aku masak, tu pn PALING simple...

PARAM ... sampai kesudah aku tk jejak kaki huh TAHNIAH anum ... nx year ulang lgi :P